Huijbregts Bouwadvies

Bouwproces

Het bouwproces begint natuurlijk bij een eerste gesprek. Tijdens dit vrijblijvende gesprek komen uw wensen aan bod en maken we een programma van eisen.
Daarna gaan wij kijken voor u wat bij de gemeente de mogelijkheden zijn.
Aan de hand van uw wensen en de mogelijkheden bij de gemeente gaan we een schetsplan maken.
Na goedkeuring voorlopig ontwerp wordt een definitief ontwerp gemaakt. Deze bestaat uit de plattegronden, aanzichten en doorsneden 1:100 evt. beeldbepalende details en een situatie. Deze worden ingediend bij de gemeente.
Voor de bouwaanvraag en de bouwvoorbereiding wordt het plan helemaal tot in detail uitgetekend. Voor het verkrijgen van de vergunning zijn ook nog een aantal ander zaken nodig waarvoor wij opdracht geven aan externe bureaus. Dit doen wij in opdracht van u en wordt rechtsreeks bij u in rekening gebracht.
Wanneer het waarschijnlijk is dat de vergunning wordt afgegeven gaan we op zoek naar een geschikte aannemer.
De aannemer met de gunstigste offerte krijgt de opdracht en er kan een startdatum worden afgesproken. Indien u dit wenst kunnen wij de bouw op alle punten begeleiden zodat erop toegezien wordt dat de bouw uiteindelijk zo optimaal mogelijk verloopt.

Dan nog de oplevering van het werk. Wij zijn dan aanwezig om samen met u te controleren of de aannemer aan zijn verplichtingen heeft voldaan. Na een positieve oplevering heeft u uw prachtige gebouw, woning of aanbouw en is ons werk gedaan.

block top

Bouwadvies

Als opdrachtgever krijgt u te maken met verschillende partijen, overheid, een architect, aannemers en onderaannemers. Tijdens een complex en intensief bouwproject spreken al deze partijen hun eigen taal. Wij kunnen u adviseren zodat de juiste partijen bij elkaar komen.


» naar bouwadvies